Zakelijke creditcard

Als ondernemer ben je vaak druk met veel dingen op hetzelfde moment. Klanten binnen halen, opdrachten opstarten of afronden en contact met je opdrachtgevers of klanten zijn voor de meeste ondernemers dagelijkse werkzaamheden. Natuurlijk komt er dan geld binnen, maar vaak moet er ook geld uitgegeven worden aan bijvoorbeeld de aanschaf van materialen. Een zakelijke creditcard is dan voor jou wellicht een goede oplossing. Met een zakelijke creditcard kan je het geld uitgeven, terwijl het nog niet van je rekening af wordt geschreven, zodat de afschrift pas komt aan het einde van de maand wanneer je wellicht de inkomsten van de klant hebt ontvangen. Zo blijft de balans tussen inkomsten en uitgaven duidelijk.

Een zakelijke creditcard aanschaffen

Wanneer je een zakelijke creditcard gaat aanschaffen kan je dat natuurlijk doen bij de bank waar je ook jouw persoonlijke of zakelijke lopende rekening hebt staan. Echter blijkt dat het vergelijken van aanbieders toch daadwerkelijk veel nut kan hebben. De kosten voor een zakelijke creditcard en de mogelijkheden die je met zo’n zakelijke creditcard hebt verschillen namelijk sterk tussen de verschillende aanbieders. Zo kan je bij de ene aanbieder een veel hoger limiet instellen of zijn er mogelijkheden om per kaarthouder dit limiet in te stellen, terwijl bij een andere aanbieder van een zakelijke creditcard deze mogelijkheden er niet zijn.

Hoe kies je de juiste zakelijke creditcard?

Het kiezen van een zakelijke creditcard is dus een proces dat uniek is voor iedere onderneming. Een zakelijke creditcard moet voldoen aan de eisen die jij als ondernemer hieraan stelt. Voor het maken van de juiste keuze is het dan ook van groot belang dat je voor jezelf duidelijk hebt waar de zakelijke creditcard voor gaat dienen, welke uitgaven er via de creditcard gaan lopen en hoe hoog deze kosten zullen zijn, en of er meerdere mensen zijn die een zakelijke creditcard zullen gaan gebruiken. Kortom kan je de zakelijke creditcard het beste kiezen wanneer je inzicht hebt in het doel van de creditcard en een eisenlijst samen kunt stellen waartegen je aanbieders kunt afwegen.

Grote variatie in kosten

Niet alleen is het bij een zakelijke creditcard belangrijk dat deze functioneel is voor het doel waarvoor deze ingezet wordt, natuurlijk is ook de prijs die je betaalt voor het product van belang. Niemand wil betalen voor diensten waarvan hij of zij geen gebruik maakt en zeker wil je niet te veel betalen terwijl het goedkoper kan. Het vergelijken van de verschillende aanbieders kan dan ook zeker lonen, aangezien er grote verschillen zijn in de prijs die de aanbieders voor een zakelijke creditcard rekenen. Wij snappen dat dit vergelijken jou als ondernemer echter ook veel tijd en moeite kost, die je wellicht liever in jouw werkzaamheden stopt. Daarom hebben wij voor jou de vergelijking gemaakt, waarbij we niet alleen hebben gekeken naar de prijs, maar ook naar de functionaliteit van de zakelijke creditcard aanbieder. Zo maak je als ondernemer eenvoudig een goede keuze, terwijl je niet veel van jouw kostbare tijd hiervoor hoeft in te leveren.